Грижа за пуловери и други плетива

Сега, когато зимата е в разгара си и навън температурите са ниски, плетивата и дебелите пуловери са актуалните дрехи в нашия гардероб. Въпреки, че навън е студено, под тези материи е топло и е редно да ги перем често. В тази статия, ще научите повече затова как да перете пуловерите и как да ги поддържате, за да са чисти и свежи през зимния сезон.

Пране

Едно от най-важните неща е да обърнете внимание на символите за третиране върху етикета от вътрешната страна на дрехата. Имайте предвид, че не всички тъкани са еднакви и различните пуловери изискват различни техники за почистване.

Когато перете пуловер или друга плетена дреха в пералня е редно това да се случва при по-деликатен цикъл. При него, температурата на водата е по-хладна, което не позволява на формата на дрехата да се измени. Всички сме имали случай, когато дрехите ни излизат с няколко размера по-малки от пералнята. Е …да, това е причината. Когато имате съмнения, винаги използвайте деликатна функция за пране.

„Пилинг“ по материята 

Другото, много важно нещо е да обърнете пуловерите наопаки, за да предотвратите появата на така наречения пилинг по материята – малките топченца, наподобяващи възелчета по материята.

Символи за третиране 

Когато перете дрехи различни от памук е редно винаги да обръщате внимание на изобразените символи за третиране на техните етикети. Те са най-подходящият начин за третиране на съответната материя. И все пак, ако искате да осигурите максимално дълъг живот на вашите пуловери, най-щадящият и безвреден начин е прането на ръка. Съответно, независимо, че замествате деликатната функция на пералнята, отново трябва да използвате хладка вода и деликатен перилен препарат. Когато перете в домашни условия, избягвайте директната струя вода върху дрехата. Това би довело до разтягане на материята и увреждане на формата. Когато приключите с прането на дрехата, не я изстисквайте чрез навиване, тъй като отново може да навредите на деликатните тъкани. Добра техника за попиването на вода е да увиете пуловера в суха кърпа, която да поеме излишната течност.

Ако искате да си спестите това време, и не искате да рискувате да съсипете любимия си кашмирен пулове, най-добре е да се доверите на услугите за химическо чистене. Освен, че си гарантирате качество на услугата, химическото чистене действа още като дезинфекция на дрехите.  В Media Clean, ще почистим вашите дрехи на по-добри цени. Химическо чистене цени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Съдържание