Грижа за цветните дрехи

Повечето хора си мислят, че белите дрехи са по-трудни за поддържане, но истината е че, цветните изискват не по-малко грижа. При материите с наситени цветове се изисква нещо повече – да се запази тяхната яркост. В тази статия, ще ви покажем няколко правила, с които ще улесните съхранението на дрехите си.

Перилния препарат

Основното и най-важно правило, което много от нас пренебрегват е перилния препарат. Когато перете цветни дрехи в пералнята е задължително да използвате единствено препарат, предназначен за цветни дрехи. В противен случай, при употребата на друг препарат, цветовете на дрехите могат лесно да избледнеят.

Предпазни етикети

Второто важно нещо е да не перете цветното пране на повече от 40 градуса независимо колко са мръсни. Именно затова са предназначени етикетите върху дрехите, на които е описан най-подходящия метод за третиране на съответната тъкан.

Разделете прането

Друго основно правило при прането на цветни дрехи е, те да се разделят на тъмни и светли.

Често ни се е случвало дрехите да „пускат“ цвят в пералнята и да се наложи да се сбогуваме с любима тениска или пуловер. Затова, в такива случаи е препоръчителна употребата на химическо чистене. В противен случай, винаги е по-добре да изперете тези дрехи на ръка. Ценен и много хитър съвет е да добавите към водата, в която ще киснете дрехата малко оцет – така гарантирано ще запазите цвета и ще омекотите материята.

В ежедневието, често се случва да се изцапаме с кафе, химикал или с нещо от непознаваем произход. В тези случаи е най-добре да обработите цветната дреха със специален препарат против петна или с помощта на химическо чистене. Препоръчително е да не експериментирате в домашни условия, за да не съсипете дрехата.

Простиране 

Много важен фактор при грижата за цветните дрехи е тяхното простиране. Да, може да ви звучи странно, но това е ключово. При по-светлите материи е препоръчително да се простират на пряка слънчева светлина, докато при по-тъмните е по-добре обратното. Важно е винаги дрехите да са обърнати наопаки. Така съхранявате цвета им за по-дълъг период от време.

Надяваме се да сме били от ползва със съдържанието на тази статия. Можете за повядате в нашите ателиета в гр. София и гр. Банкя. Възползвайте се от по-качествени услуги на по-достъпни цени! Химическо чистене цени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Съдържание