Дезинфекция на дрехи

Дезинфекция на дрехи

В момента на настъпилата пандемия на COVID-19, здравните организации навсякъде по света продължават да напомнят важността на високата хигиена, физическото дистанциране и дезинфекцията на дрехите и ежедневните предмети. Те са считани за най-големите преносители на бактерии и микроби и химическото чистене е една от безопасните практики, които можете да приложите за дезинфекция на дрехите ви.

Химическото чистене е процеса на почистване и дезинфекция на дрехите, в който се използва така наречения „сух“ метод за тяхното третиране. Името, произлиза от английската дума „dry cleaning“ – „сухо почистване“, което означава, че при третирането на материите и дезинфекцията на дрехите не се използва вода.

При процеса химическо чистене настъпват няколко етапа, за които ще прочетете по-обстойна информация в следващите параграфи. Единият от циклите е сушенето. При него артикулите се третират на висока температура за определен период от време, което действа като дезинфекция на дрехите.

Всички сме наясно, че при настъпилата ситуация с Covid-19 е изключително важно да полагаме допълнителна грижа за дезинфекция на дрехите в нашия гардероб. Това ще опази нашето здраве и би намалило риска от заразяване. В ателиета за химическо чистене Media Clean, ние ще направим перфектна дезинфекция на дрехите ви. Доверете се на нашите професионалисти, които спазват изцяло нормите и ограниченията.

Процеса химическо чистене и дезинфекция на дрехи

Химическо чистене Media Clean е изцяло оборудвано с най-висококачествените машини, които са изцяло екологосъобразени. Ние спазваме всички изисквания и стандарти за екологичните норми в тази сфера. Машините за химическо чистене и дезинфекция на дрехи представляват комбинация между професионална сушилня и пералня.

При процеса химическо чистене, не всички петна могат да бъдат отстранени. Въпреки интервенцията и дезинфекцията на дрехите, някои петна изискват повторна или предварителна обработка от нашите машини. Това се случва със специален разтворител, който помага премахването на мазни или застояли петна. Целият този процес убива микробите по тъканите и прави дезинфекция на дрехите.

След изчистването на дрехите, те могат да се гладят, третират чрез пара или да се пресоват. Оказва се, че по-високите температури, използвани по време на тези процеси са способни да убият вируса и да направят дезинфекция на дрехите, казват учените.

„Високото ниво на топлина, използвано при пресоването и гладенето по време на процеса на химическо чистене, е доста надеждно“, каза той. „Вирусът мрази топлината.“ – тоест сушенето и третирането на дрехите при висока температура прави дезинфекция на дрехите.

Цикъла на сушене – дезинфекция на дрехите

По време на този процес, дрехите се обработват при висока температура. Въз основа на направени изследвания за тъканите на дрехите и COVID-19, както и според Центровете за превенция на заболявания, грипните вируси биват унищожени при температура над 140 градуса, за поне 20 минути. В този момент настъпва пълна дезинфекция на дрехите и всички микроби биват убити.   Времетраенето на сушенето при химическото чистене, гарантирано убива всички микроби и представлява дезинфекция на дрехите ви. В пандемията е изключително важно да се грижим не само за ръцете си, но трябва и да правим дезинфекция на дрехите си. След дълъг работен ден или посещение на банка, училище или някой мол, е хубаво да приложим дезинфекция на дрехите. Много от нас, използват метрото, което е така нареченият рай за бактериите. Ръкохватките и пилоните, седалките, всички те имат много бактерии по своята повърхност. Именно затова е редно да дезинфекцираме системно не само ръцете но и нашия гардероб.

Редовната дезинфекция на дрехите, би предотвратила това да разпространим дадена бактерия или по-лошо, да я донесем вкъщи при семейството ни. Затова е изключително важно да не подценявате тази грижа и да правите дезинфекция на дрехите ви, след като сте посетили място с много хора.

В химическо чистене Media Clean ще направим нужната дезинфекция на дрехи вместо вас. Следвайки тенденциите в сферата, ние използваме екологично съобразени машини, които са възможно най-безвредни. При процеса на сушене и дезинфекция на дрехите, цикълът е затворен. Това означава, че охладения въздух се завърта и се рециркулира, което води до редуциране на замърсяването на въздуха.

Перфектна дезинфекция на дрехите в гардероба ви
Почистване и дезинфекция на дрехи

Химическо чистене – убива ли микробите и прави ли дезинфекция на дрехите?

Един от ефикасните начини да направите дезинфекция на дрехите ви е химическото чистене. При този процес, излагането на дрехите на многопластова суха топлина практически убива всеки останал организъм и действа като дезинфекция на дрехите. Вместо да купувате безброй скъпи препарати за дезинфекция на дрехи, можете да се доверите на професионално обученият ни персонал, който ще се погрижи за всичко. Процесът на сушене трае около тридесет минути или повече, в зависимост от вида на дрехата и нейната материя. През това време, високите градуси убиват всички микроби и действат като дезинфекция на дрехите. Особено сега, не трябва да подценяваме важността на тази дезинфекция. На дрехите, ръцете ни, телефоните и т.н. Това е препоръчително да се прави, не само в моменти на пандемия, но да се превърне в наш начин на живот. Дезинфекцията на дрехите би намалила риска не само от COVID-19, но и от боледуване от други вируси и болести.

Дезинфекция на дрехи Media Clean

През това време на повишена хигиена около пандемията на COVID-19 е важно да почистите предметите в дома си, които обикновено могат да бъдат пропуснати: дезинфекция на дрехите ви! Можете да донесете у дома микроби, дори ако сте измили добре вашите ръце. Това е така, защото микробите могат да останат върху дрехите ви няколко дни. Именно затова, дезинфекцията на дрехите е изключително важна!

Media Clean разполага с различни локации в град София, където можете да се възползвате от нашите услуги и дезинфекция на дрехи. Уверяваме ви, че ателиетата ни за химическо чистене работят при спазването на всички противоепидемични мерки за вашата и нашата сигурност. За нас е изключително важно да предоставим освен високо качество на нашите услуги, така и сигурност в нашите клиенти. Освен дезинфекция на дрехи, при нас ще получите качествено обслужване на по-ниски цени.

Професионалното ни оборудване ви гарантира качество и сигурност.