Как да се грижим за зимните ни палта?

Независимо дали сте подготвени или не да кажете „чао“ на лятото и високите температури,  студените месеци наближават и зимата идва. Време е и да разопаковаме зимните дрехи и да приберем летните.

Знаейки, кога и как, да почистите Вашите якета ще Ви помогне да преминете през тези сезони със стил и комфорт.

Ежедневна грижа

След като носите Вашата връхна дреха, бъдете сигурни, че ще я закачите на място, където може да изсъхне хубаво. В противен случай, ако опаковате няколко якета и шалове и ги сложите в гардероба, където има ниска циркулация на въздуха, те няма да изсъхнат изцяло. Това би довело до появата на неприятна миризма и плесен, което би съсипало Вашите любими дрехи.

Закачайте палтата на закачалка, за да не увредите формата и кройката на дрехата. Ако, дрехите Ви са от велур или вълна, използвайте здрава, дървена закачалка.

Как да се грижим за зимните ни палта? Кога и как да ги перем?

Вълна 

Вълната е материя, при която не е хубаво да се прекалява с прането.

Достатъчно е вълнените палта да се почистват само в началото и края на сезона. В случай, че се налага междувременно пране, най-добре е да използвате услугите на химическо чистене.

Пухени палта

При дрехите от ествествн косъм, трябва да следвате много внимателно указанията на етикета. Несъмнено, най-добрият и щадящ метод за Вашите палта е химическото чистене. В случай, че Ви се налага да го направите у дома, използвайте пералня с шайба с предно зареждане. Ако използвате шайба с горно зареждане, рискувате да разкъсате и съсипете пуха. Важно е после да оставите козината да изсъхне напълно.

Кожа и велур

За дрехи от естествена кожа и велур е хубаво да се доверите на професионалните услуги за химическо чистене. Прането в пералнята, може да съсипе Вашите дрехи. Възползвайте се от химическо чистене от врата до врата и ние ще свършим всичко вместо вас. Обадете се на телефон 0885 270 261 и направете вашата заявка.

Ако се интересувате от услуги за химическо чистене, третиране на петна, доставка или експресна поръчка, заповядайте в ателиетата на Media Clean. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Съдържание