Как да се грижим за белите дрехи?

Всички знаем, че белите дрехи най-лесно могат да променят своя цвят. На тях личат и най-малките петънца и следи от мръсотия. Искате да запазите белите дрехи в отлично състояние за по-дълго време? Искате, когато купувате бяла дреха да не си казвате „е…. заслужава си за двата пъти носене, преди да се съсипе“, то трябва да полагате нужните грижи за тях. Те изискват повече поддръжка и време, тъй като обикновено се захабяват бързо и петната върху тях личат значително повече.

В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да се грижите за белите дрехи в гардероба си, за да можете да удължите техният „живот“.

Първия и най-удачен метод е химическото чистене. При този процес можете да сте сигурни, че дрехите ви няма да бъдат оцветени или съсипани. Препаратите, които се използват в ателиетата на Media Clean са качествени и екологично съобразени. Те щадят материята, запазват цвета и не променят размера на дрехите.

Съвети в домашни условия

Сортиране на дрехи – най-важната стъпка е да сортирате прането си. Не трябва да подценявате важността на това да разделите бялото пране от цветното. Така ще избегнете боядисване на дрехите и те ще запазят белия си цвят за по-дълго време.

При белите дрехи е необходимо да сортирате не само по цвят, но и по материя. Можете да перете заедно памук с лен, вълнената материя трябва да се пере самостоятелно, а по-деликатните материи е желателно да се перат на ръка.

В случай, че нямате толкова свободно време, винаги можете да се отбиете до химическото чистене, където обученият персонал ще направи всичко вместо вас.

Указания върху дрехите – както при цветните дрехи, така и при белите е изключително важно да спазвате точните указания за тяхното пране. Шансът да съсипете дрехите си, ако не се съобразявате с етикетите е доста голям, затова не го подценявайте.

Пране – при прането на бели дрехи е препоръчително да се използва топла вода. Разбира се, първо трябва да се убедите, че съответната материя позволява да се третира на висока температура.

Пералнята – не по-малко важно е да поддържате и вашата пералня. Уверете се, че изплаква добре дрехите ви и, че по нея няма мръсотия, която да замърси дрехите ви.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Съдържание