Често задавани въпроси

За химическото чистене

Химическото чистене или т.нар. сухо почистване е начин на третиране на тъканите. То не уврежда материите и цветовете, нито има риск от свиване на дрехата.

На химическо чистене най-често се подлагат естествените материи – лен, коприна, всякакъв вид естествена кожа и др.

Това е най-щадящият начин за почистване на деликатни материи.

Дрехите ви, почистени от Media Clean, ще ухаят на чисто и свежо.

За тъканите

Не всяко старо петно ще се почисти, но със сигурност ще опитаме и приложим най-добрите варианти.

Съветът на Media Clean: Добре е да не оставяте петно да престоява дълго по дрехата ви, за да не остане завинаги върху тъканта.

Пухените ви якета и елеци или възглавници и завивки са в сигурните ръце на професионалистите в Media Clean. Ние знаем как да се погрижим за всяка тъкан.

Съветът на Media Clean: Не третирайте у дома облекла и спални завивки с пълнеж от естествен пух, защото не само ще слепне, но и ще го изсушите трудно.

Да, можем да почистваме дрехи и завивки с вата.

Уредите, които използваме в ателиетата Media Clean са професионални и от ново поколение. Ютиите са с тефлонови подложки и не изгарят тъканите, нито оставят лъскави следи.

Да, можем да почистим плюшените играчки на малчуганите ви и така те ще се освежат и ухаят на свежо, готови за нови игри.

Може да не ви е комфортно да ви убива или драска етикета на дрехите ви, но той е изключително важен! Информацията, която се съдържа върху него е ценна за правилното третиране на тъканите. Не носим отговорност за увредена дреха, която няма етикет.

Съветът на Media Clean: За да осигурите на дрехите си възможно най-дълъг живот, добре е да следвате инструкциите на етикета за третиране на тъканта.

Качествено направените щампи не се увреждат при почистване на дрехата.

Съветът на Media Clean: Не третирайте у дома облекла с щампи, за да не ги увредите.

Естествените материи се почистват на химическо чистене. Методът не уврежда тъканите.

Съветът на Media Clean: Не третирайте у дома облекла от естествени материи – лен, коприна, кожа.

За циповете няма риск, но за някои копчета има опасност да се увредят в зависимост от материала, от който са направени.

Съветът на Media Clean:  За да сте сигурни, че няма да се увредят пластмасовите копчета на дрехата ви, препоръчваме да ги свалите преди да ни я предадете.

Възможно е да се получи забоядисване при многоцветните дрехи, но това зависи от самите материи, от които е изработено облеклото.

Да, в ателиетата ни Media Clean гладим всички тъкани, които позволяват този тип третиране. Предлагаме и услуга само гладене.

Съветът на Media Clean:  Ако не желаете вашите дрехи да бъдат гладен, моля да ни информирате предварително.

Не, химическото чистене няма свие дрехата ви, но преди да се третират тъканите се проверяват етикетите на дрехата и се следват всички указания от него.

Съветът на Media Clean:  За най-добрата грижа за дрехите ви, не отрязвайте етикетите от тях, за да се следват указаните начини на третиране от производителя.

Дрехите и домашния текстил на всеки клиент не се комбинират с тези на други клиенти в ателиетата ни Медия Клийн.

Да, в ателиетата ни Media Clean при пране използваме омекотител, защото това осигурява по-приятен контакт на кожата с третираната тъкан.

Съветът на Media Clean:  Ако не желаете да използваме омекотител за вашите дрехи, моля да ни информирате предварително.

Оставете това професионалистите от Медия Клийн, които ще преценят дали дрехата е за химическо чистене или пране, като се следва и стриктно указанията на етикета на дрехата.

Да, всички текстилни изделия можем да почистим в ателиетата Медия Клийн. Имаме опит в почистването на спално бельо, завивки, одеяла, възглавници, протектори за матраци, завеси – тънки и дебели, покривки и всякакъв вид домашен текстил.

За поръчка

За да заявите взимане от адрес на вашите дрехи или домашен текстил за почистване, обадете ни се на тел. 0885 269 869.

Важно е само да проверите и освободите джобовете им от всякакви предмети и ценности. Не носим отговорност за загубени вещи или причинени вреди от забравени предмети в дрехите.

Ще почистим дрехите ви по най-добрия начин за всяка тъкан и до 24 часа ще ги имате обратно в изряден вид. В празнични дни работим с удължени срокове.

Експресна услуга до 2 часа предлагаме само в ателиетата ни Медия Клийн.

Заплащането се извършва в брой в момента на връщане на почистените артикули.

Цените на услугите ни са едни от най-добрите. Можете да се уверите сами като ги разгледате в раздел Цени.

Доставката ни е БЕЗПЛАТНА за гр. София при поръчка над 50,00 лв., а за заявки под тази сума се начислява транспортна услуга в размер на 10 лв.

Всички квартали в гр. София са включени в обхвата ни на обслужване.

Да, ще се радваме да посетите модерно-оборудваните ни ателиета Media Clean и на място да оставяте и взимате дрехите си за почистване.

Ще направим всичко възможно за вашето удобство, но моля предварително уточнете това с диспечъра по телефона.

Ще направим всичко възможно за вашето удобство, но моля предварително уточнете с диспечъра по телефона в кое ателие Media Clean се почистват дрехите ви.

Ще направим всичко възможно за вашето удобство, но моля предварително уточнете това с диспечъра по телефона.

Когато куриерът ни връща почистените ви дрехи, моля да направите оглед на място и да заявите веднага забележките си, за да можем да реагираме адекватно.