Химическо чистене от врата до врата

Услугата Химическо чистене

Химическото чистене представлява процес, в който дрехите се изчистват без употребата на вода. Благодарение на употребата на специфични и най-вече безопасни химикали, това представлява деликатен процес, който щади материите, тъканите и цветовете на дрехите. Названието идва от английската дума „dry leaning“– „сухо почистване“ , именно поради причината, че почти не се използва вода, която да прониква в тъканите. Химическото чистене представлява най-безопасния и щадящ начин за третиране на упоритите петна. След това, дрехите са чисти, текстилът е мек на допир и не миришат на химическо чистене. Важно нещо, което трябва да се подчертае е, че това представлява екологичен начин на обработване на дрехите.

В миналото, въпреки че, тази услуга била наречена „сухо почистване“, в процеса на химическото чистене участвали различни течности като бензин, терпентин и керосин. Всички те, били лесно запалими и опасни за употреба. През последните 75 години, реално настъпва еволюцията в химическото чистене. В днешно време, най-често срещаният препарат е перхлоретилен – незапалим синтетичен разтворител. Считан за най-безопасният препарат, именно заради което измества останалите и става доминантен в изпълняването на химическото чистене. Повече информация можете да прочетете в блог статията ни „Често задавани въпроси за услугата химическо чистене“.

Етапи в химическото чистене

След като оставите дрехите си на химическо чистене, тяхното почистване включва няколко етапа:

 • Приемане – на този етап, професионално обученият персонал в химическото чистене приема дрехите за почистване. Определят се подходящите средства за третиране на дрехите спрямо указанията върху техните етикети. Дрехите се обозначават, за да не се объркат.
 • Структуриране – тук, дрехите се разделят спрямо тяхната материя, цвят и тъкан. Отделят се тези, които изискват химическо чистене
 • Отстраняване на петна – това е процеса, в който дрехите се почистват в химическото чистене. Петната се премахват чрез употребата на специални химикали, които щадят материята и тъканите и запазват наситения цвят на дрехата.
 • Машинно почистване на дрехите – тук се използват професионални, екосъобразни машини и оборудване, които премахват замърсяването и мръсотията от цялата повърхност на дрехите.
 • Завършващ етап – дрехи се гладят внимателно и се опаковат в специални найлони, ухаещи приятно, не на химическо чистене и готови за своите собственици.

Химическо чистене от врата до врата

Ателиета за химическо чистене Media Cleanса изцяло оборудвани с най-новите и екологосъобразни машини в сферата на бранша. Консумативите, които използваме за висококачествени и ги внасяме директно от най-добрите производители в световен мащаб. При нас, можете да се възползвате от услугата „от врата до врата“, което ще ви спести време от посещаването на химическото чистене и усилия.

Следвайки последните тенденции и все по-натовареното ежедневие на клиентите ни, предлагаме услугата химическо чистене „от врата до врата” от понеделник до неделя. С едно обаждане на телефон: 0885 269 869 правите своята заявка. Ние ще вземем дрехите ви от адрес и до 72 часа ще ги върнем чисти, изгладени и ухаещи приятно. Това няма да оскъпи услугите, които бихте получили в ателиетата ни за химическо чистене Media Clean, но със сигурност ще ви спестим време и неудобството от носенето на прането на място.

Транспортната услуга при химическо чистене и пране за гр. София е БЕЗПЛАТНА за поръчки над 100,00 лв., а при заявки под тази сума, се начисляват 10,00 лв. за доставката.

Извършваме доставките във всички квартали на гр. София всеки ден от 09:00 до 19:00 ч., както и събота и неделя от 09:00 до 17:00 ч.

Уникална услуга химическо чистене от врата до врата
Най-добрите на пазара химическо чистене Media Clean

Предимства на услугата ни химическо чистене „от врата до врата”

 1. Спестяваме ви време от посещението до химическо чистене и носене на тежките дрехи.Само с едно позвъняване на телефон 0885 269 869, ние ще направим всичко и ще улесним натовареното ви ежедневие.
 2. Дрехите ви ще бъдат почистени в ателиета Media Clean, които са оборудвани с най-модерните и екологосъобразни машини, а за професионалистите, работещи в тях, няма никаква тайна при грижата за всяка тъкан.На мнозина от нас се е случвало да съсипем някоя дреха в пералнята. Доверете се на химическо чистене Media Clean,за да си спестите усилие, нерви и време.
 3. При поръчка на химическо чистене и пране с взимане и връщане от и до адрес няма да се оскъпят услугите, които бихте получили в ателиетата ни.
 4. Извършваме услугата 7 дни в седмицата, от понеделник до неделя!

Телефон за поръчки: 0885 269 869

Предимствата на химическото чистене

 1. При използването на химическо чистене, единственото, което се изисква от вас е да минете да оставите дрехите си и после да минете да ги вземете. В случая, при нас, можете да се възползвате и от доставка, за да не се ангажирате изобщо. Няма нужда да отделяте време в пране и гладене. Всички знаем, че тези занимания рядко спадат към любимите.
 2. Химическото чистене премахва упоритите петна. Употребата на специфични химикали премахва мазнините от материята. Химическото чистене прави това по начин, по който водата не може без да уврежда цвета, тъканта или размера на дрехата. Хубаво е да използвате химическо чистене при дрехи от вълна, лен, коприна или естествен косъм. Това би бил най-щадящият метод, за да се радвате по-дълго време на вашите дрехи.
 3. Изкуствени и синтетични материи, като полиестера например, също са по-толерантни към химическото чистене. То няма да увреди цвета или формата им.
 4. Химическото чистене се случва спрямо точно определени указания, наречени „символи за третиране на тъканите“.Професионалистите в нашите ателиета за химическо чистене са напълно запознати с тези правила, машини и апаратура, за да може да изчистят дрехите ви перфектно без да се притеснявате. За нас е от изключително значение качественото обслужване и материали, както и доволните клиенти.
 5. В ателиета за химическо чистене Media Clean, разполагаме с най-новите машини за професионално гладене. Това ще придаде перфектно изгладен вид на вашата дрехи, без да уврежда материята. В случай, че нямате много свободно време, и графикът ви е натоварен, това е идеалната опция за вас. Ние ще изперем и изгладим дрехите ви в химическо чистене Media Clean, за да свободното ви време бъде наистина свободно!
 6. В ателиетата за химическо чистене можем да се погрижим както за вашият гардероб, така и за вашите завивки, покривки, пердета, юргани, дамаски и т.н. Ако не искате да прекарвате часове наред гладейки новите си пердета, в ателиетата на Media Cleanще ви спестим време и усилия.
 7. Химическото чистене ще отстрани петна, които не можете да махнете у дома. С течение на времето петната могат да се окислят и да предизвикат пожълтяване. То предотвратява износването на дрехите и запазва цветовете наситени, за по-дълго време.

Често задавани въпроси

След направена заявка, ние ще вземем дрехите Ви от адрес и в рамките на 24 часа, ще ги върнем чисти, изгладени и ухаещи приятно.

Заплащането се извършва при получаване на поръчката, след извършване на съответната услуга.

При поръчка на химическо чистене и пране с взимане и връщане от и до адрес, няма да се оскъпят услугите, които бихте получили в ателиетата ни. При поръчки под 50лв. , се начисляват 10 лв. за доставка.

Услугата се заплаща само в брой, при получаване, след извършена услуга.